Вести

За Топличане, слобода нема цену

Централна манифестација Дана сећања на жртве НАТО агресије 1999. године, одржана је у Прокупљу, на Тргу Топличких јунака у центру града.
Почаст страдалима одали су председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик са сарадницима, патријарх српски Порфирије, министри у Влади Србије, народни посланици, чланови породица страдалих у НАТО агресији, представници Града Прокупља и топличких општина, више хиљада грађана из читаве Србије, Црне Горе, Македоније.
- Прва НАТО бомба, пала је управо на Прокупље и убила Бобана Недељковића. Желели су да нам униште отаџбину, да нам раскомадају земљу. Ни данас, после 25 година, не пристајемо на комадање земље, не пристајемо на окупацију. Могу и ваздух да нам укину, али слободу никада нећемо дати, рекао је измеду осталог председник Вучић.
Народни посланик из Топлице, доц. др Дарко Лакетић, каже да се Топлица увек борила за слободу.
- Наша јуначка Топлица увек се борила против окупације. За нас, слобода нема цену. Одајемо почаст страдалима 1999. године али и свим јунацима који су се храбро борили против окупатора, за своју земљу, своје огњиште и будућа поколења, нагласио је народни посланик и председник ГрО СНС Прокупље Дарко Лакетић.