Вести

Убедљива победа СНС у Прокупљу

Од 37.330 уписаних бирача у Прокупљу, своје грађанско право искористило је 55 одсто пунолетних грађана, а убедљиву победу, однела је Српска напредна странка са 14.221 гласом за локални парламент, и 41 одборничким мандатом.

Друго место на локалним изборима, заузела је Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија са 2178 гласова и шест мандата, док се на трећој позицији нашао ПОKС са 1569 гласова и четири мандата. Српска странка Заветници, освојила је 1373 гласа и три мандата, и тако заузела четврто место, а на петом је УДС, за коју је гласало 635 Прокупчана. Ова партија, освојила је један одборнички мандат.

Kако је рекао председник Градског одбора Српске напредне странке Прокупље, др Дарко Лакетић, резултати су импозантни, СНС је освојио 70 одсто гласова, и на тај начин, исписао историју парламентаризма.

"Излазност је већа него 2016. године, што изборима даје додатни легалитет и легитимитет. Није било инцидената, избори су протекли мирно. Политика која иде од председника Александра Вучића до локала је одговорна, иначе би нас грађани казнили на овим изборима", рекао је Лакетић.

Према његовим речима, у задње четири године, покренуто је неколико капиталних пројеката, који ће у наредне четири године бити испраћени.

"Планирамо да власт додатно приближимо народу", рекао је председник Градског одбора Српске напредне странке Прокупље, др Дарко Лакетић.