Вести

Селаковић: За 16 дана, доносимо одлуку о својој будућности

"У Прокупљу је много тога урађено, а верујем да је листа онога што треба да се уради, сигурно дужа", рекао је, између осталог, данас, приликом посете Градском одбору Српске напредне странке Прокупље и у разговору са функционерима и члановима странке, члан председништва Српске напредне странке, Никола Селаковић.

Селаковић се на тај начин осврнуо на све оно што је Српска напредна странка урадила у Прокупљу, откако је на власти, а о чему је говорио народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке Прокупље, др Дарко Лакетић.

"Да почнем са установама културе. Реконструисали смо Дом културе, Народни музеј, Историјски архив. Почела је реконструкција биоскопа. Остаје нам још Народна библиотека, и ту завршавамо са установама културе. Што се тиче школа, реконструисали смо све оне објекте где је било потребе да се ради, а јуче су започели радови на реконструкцији Гимназије. Урадили смо нова обданишта, стара реконструисали. У току је израда пројекта за још једно ново обданиште. Почела је изградња медицинског центра, који ће бити најмодернији на Балкану. Председник Србије Александар Вучић, обишао је ове радове и био је задовољан. Фабрика "Леони" је повећала своје капацитете, захваљујући председнику Вучићу и субвенцијама државе добили смо 1500 нових радних места. У Прокупљу успешно послује још једна компанија, Бизлинк. Расписан је тендер за нову Индустријску зону, гради се савремена пијаца, завршена је изградња 12 кућа за ромске породице у насељу Мала Губа, а пре тога је уређено корито реке Топлице. Захваљујући председнику Србије и Влади, успели смо да уштедимо велика средства која улажемо у наше путеве у граду и селима. Асфалтиране су све улице у селима где живи већи број становника. Акценат је на селу, хоћемо људе да задржимо на свом родном огњишту. Због свега наведеног, имао сам храбрости да кажем председнику Вучићу да ћемо овде освојити 70 одсто гласова. Препознали смо патњу народа, исправљамо туђе грешке. Наравно, ништа од овога не би било да нисмо имали подршку председника, који је на сваки наш захтев и пројекат, дао зелено светло. Затекли смо дуг од 2,5 милијарде, све смо вратили без кредитног задуживања и зато слободно могу да кажем да су ови избори за нас специфични јер Град Прокупље улази у ову причу без дуговања", рекао је др Лакетић. 

Никола Селаковић је истакао да су се данас многе ствари промениле.

"За 16 дана, излазимо на изборе и имамо две озбиљне приче: резултат и планови. Позивам вас да свима говорите о нашим резултатима. Причајте шта је Српска напредна странка урадила у Србији, у Прокупљу. Никога нисмо опљачкали, радили смо најбоље што умемо. Говорите људима о плановима. Некада је било незамисливо да Прокупље добије најмодернији здравствени центар на Балкану, а данас се тај пројекат реализује. Било је незамисливо да до вашег града дође ауто-пут, а ми ћемо и тај пројекат реализовати. Тај ауто-пут ће створити прилику да дођу нови инвеститори у нову Индустријску зону. Ускоро у вашем граду добијате и Спомен-собу Гвозденом пуку, то су ми казале колеге из Министарства, да вам пренесем и да вас поздравим. За 16 дана, доносимо одлуку о својој будућности", поручио је Селаковић.

Селаковић је истакао да је за велика дела, потребна велика подршка.

"Долази време када ће се у Србији велики напредак дешавати на годину дана, а не као до сад, на три до четири године. Kада сте последњи пут имали неку инвестицију, када се оволико радило? Одавде су се људи масовно исељавали. Ми морамо да их зауставимо. Председнику Александру Вучићу, Топлица лежи у срцу и он лично жели да овај крај буде препорођен. Знам да ће 21. јуна, кад се биралишта затворе, да нас пита "који је резултат у Топлици". Наредних 16 дана подредите вашем граду и округу, позовите људе и кажите им "хајде да радимо заједно". Прво је рад, а друго слога. Kад се ове две особине споје, добијамо Српску напредну странку. У пројекту "Србија 2025" и Прокупље и Топлица имају своје место и своје пројекте. Поставили смо основу, а то је да власт постоји због грађана. Све што радимо, радимо за нашу децу, да би она сутра радила за нас, кад остаримо", закључио је члан председништва Српске напредне странке, Никола Селаковић.