Вести

Састанак начелника Топличког округа, представника Града Прокупља и JП "Србијашуме"

На састанку начелника Топличког округа са представницима Града Прокупља и Јaвног предузећа "Србијашуме" било је речи о томе како заједничким снагама допринети повећању пошумљености и обнављању шумских екосистема, унапредити сарадњу и повећати свест грађана о значају очувања шумског богатства на територији Топличког округа.

Састанак је организовао начелник Топличког округа Златан Миљковић, а присуствовали су му генерални директор ЈП "Србијашуме" Игор Брауновић, његов заменик Братислав Дикић као и градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић и председник Скупштине Града Прокупља Дејан Лазић.

Шумско газдинство "Топлица" које је у саставу ЈП "Србијашуме" се на територији Прокупља, Блаца, Куршумлије и Мерошине простире на површини од око 68.514 хектара. Током овогодишњих непогода у јануару месецу радници тог предузећа помагали су локалним самоуправама у рашчишћавању непроходних путева.

"Овај састанак смо искористили и да се захвалимо представницима "Србијашума" на помоћи коју су нам запослени тог предузећа пружили приликом рашчишћавања сеоских путева од поломљених стабала и грана палих под теретом леда и обилних снежних падавина посебно на подручју Прокупља и Куршумлије", рекао је Миљковић.

Он је истакао да је током тих непогода оштећена и велика површина под шумом у Топлици, па се са представницима "Србијашума" разговарало и о томе како надокнадити уништено шумско богатство.

 

 

 

Извор: prokuplje.org.rs