Вести

Саопштење

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље, поздравља напоре локалне самоуправе да прокупачки биоскоп поново оживи, и да љубитељи филмског платна, баш као некада, уживају у филмовима у свом граду. 

Захваљујући труду и залагању представника Града, Дом културе „Радивој Увалић Бата“ у Прокупљу, добио је средства од Филмског центра Србије, на основу пројекта по Конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката кинематографије за 2019. годину, у категорији „Преддигитализација и дигитализација биоскопа“. Овај пројекат је оцењен позитивном оценом и подржан са 1.600.000 динара.

Додељена средства, намењена су за набавку пројекционог платна и биоскопског аудио система, што представља две фазе у процесу дигитализације.

Реализацијом овог пројекта, Прокупчани, као и сви гости који дођу у овај град, имаће прилику да баш овде погледају најновија и најквалитетнија филмска остварења.

Зато Градски одбор Српске напредне странке Прокупље пружа пуну подршку локалној самоуправи, као што подржава и Владу Републике Србије и председника Александра Вучића да што више улажу у Прокупље и топлички крај, а све у циљу бољег живота Топличана.