Вести

Реконструисана локална власт у Прокупљу обележила 100 дана рада

Реконструисана локална власт у Прокупљу обележила је у октобру 100  дана рада. У овом периоду постигнут је видан успех у делу усклађивања и стабилизације прихода и рашода у општинском буџету али и у делу активности везаних за привлачење инвестиција и обнову објеката и инфрастуктуре :

 -     Асфалтиране су Дринска и Каменоломска улица , за шта је из буџета општине издвојено око 10 милиона динара  

-Почели радови на асфалтирању атарских путева, и то у атару села Доња Речица , који ће се наставити на пут Доња Речица- Рељинац,Горња Речица- В.Плана и Баботинац – Микуловац, за шта је из будзета Општине издвојено око 3,7 милиона динара .

-Конкретизовани  преговори са Немачким инвеститором ТОППАС ПРОДУЦТИОН д.о.о о инвестицији вредној око око 5. Милиона евра и више од стотину нових радних места .

-Учешће у Европском програму ПРОГРЕС којег финансира Швајцарска влада

-Завршетак зграде новог обданишта, за шта су делимично обезбеђена средства и расписан тендер .

-Расписивање тендера за довршетак радова на згради Дома културе, за које је потребно још око 2,5 милиона динара .

-Започета геомеханичка испитивања на сектору Дјуревачке утрине за изналашење локације за ново гробље .

-Са Комесаријатом за избеглице и миграције потписан уговор о изградњи стамбене зграде са 20 станова, намењених решавању стамб,питања избеглица .

-Покренута је Иницијатива за реконструкцију и опремање зграде Дома војске у Прокупљу, где би се преселио део локалних служби и градска библиотека .

Општински одбор СНС-а из Прокупља  у сарадњи са Стручном службом месних заједница  је у току претходног  месеца  бетонирао и уредио спортска игралишта у Месној заједници Топлица и у два подпланинска села  којима гравитира већи број околних места, са  циљем да допринесе неком виду бољитка саме деце, али и мештана и у одређеној мери утче и на оживљавање ове, битне регије у Топличком округу.