Вести

Расписан тендер за извођење радова на реконструкцији и доградњи медицинског центра

Град Прокупље је расписао тендер за извођење радова на реконструкцији и доградњи медицинског центра у Прокупљу и реконструкцији постојеће трафостанице у оквиру медицинског центра – друга фаза, вредан 5.890.000.000 динара или око 50 милиона евра, изјавио је градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

Он је истакао да је друга фаза радова на реконструкцији и доградњи медицинског центра, коју финанасира Влада Србије са 70 милиона евра најзначајнија и највећа инвестиција у нашем граду за последњих 100 година.

"Завршетак новог Здравственог центра у Прокупљу значајна је инвестиција која ће омогућити не само Прокупчанима већ и становницима целог Топличког округа да се лече на најсавременији начин и тако високо подићи ниво здравствене заштите", казао је градоначелник Милан Аранђеловић.

"Већ у децембру месецу очекујемо избор извођача радова и уплату аванса, а радови ће почети пре Нове године или почетком 2022. године", истакао је градоначелник Аранђеловић.

Он је подвукао да је локална самоуправа расписала тендер и за стручни надзор над извођењем тих радова, који ће финанасирати из сопствених средстава са 62 милиона динара.

У првој фази у којој је извршена енергетска санација постојећег објекта дома здравља у Прокупљу пре две године завршен је комплетан спољашни део објекта, од фасаде до замене крова.

Ова друга фаза обухвата радове на реконструкцији и изградњи операционог блока, уређење ординација, санитарних и свих других просторија као и радове на реконструкцији постојеће трафостанице.

 

 

 

Извор: prokuplje.org.rs