Вести

Прокупље и Топлица добили Топличку академију

На иницијативу и уз максимално залaгање народног посланика из Топлице доц. др Дарка Лакетића, Влада Републике Србије, донела је одлуку о формирању Топличке академије у Прокупљу.

На предлог Града Прокупља и начелника Топличког управног округа Златана Миљковића, пре два месеца упућен је допис Министарству просвете о издвајању две високошколске установе из Топлице и формирању Топличке академије. Потреба за формирањем Академије, сагледана је пре свега због економских разлога, немогућности функционисања великог броја различитих профила, али и физичке разуђености самих школа, које су чиниле Академију Јужна Србија. Из Академије Јужна Србија изузете су Висока пословна школа из Блаца и Висаока пољопривредна школа у Прокупљу, које од данас чине новоформирану Топличку академију.

Све ово је одувек био сан свих грађана Топлице, а посебно младих, који су данас добили прилику да високе школе заврше у свом родном граду. Још један важан задатак и циљ је остварен захваљујући ангажовању и помоћи народног посланика из Топлице доц.др Дарка Лекетића, који је у непосредном контакту са одговорним људима из Министарства просвете, договорио и спровео у дело овај предлог.

Сада ће и Прокупље, што свакако заслужује, попут многих већих градова у Србији имати високошколску образовну установу, у којој ће знање стицати будуће генерације Топличана, али и свих  младих људи из Србије, који Прокупље изаберу за место студирања и професионалног напредовања.