Вести

Представљање резултата рада локалне власти у 2021. години

На конференцији за медије члан Главног одбора Српске напредне странке Милан Аранђеловић је у име Српске напредне странке и председника Градског одбора странке др Дарка Лакетића грађанима саопштио резултате рада локалне власти у Прокупљу на челу са Српском напредном странком.

-Град Прокупље никада у историји свог постојања истовремено није имао више капиталних улагања у град и значајнијих капиталних инвестиција. Инвестиције се мере десетинама милиона евра, новца Владе Републике Србије и града Прокупља, а поменућемо најважније: Здравствени центар, пројекат изградње Привредне зоне, реконструкција школских зграда и објеката, изградња нове велетржнице код Пољопривредне школе која ће бити робно – пословни центар Прокупља, поред зграде ЛИДЛ-а – рекао је Аранђеловић.

За прву фазу изградње Здравственог центра утрошено је 10 милиона евра. Радови су завршени у 2021. години, а подразумевали су изградњу комплетног спољног омотача и столарије Здравственог центра. Потпуно опремање простора од 30.000 м2, са изградњом новог хируршког блока са 4 операционе сале, наставиће се у ИИ фази радова чија ће реализација кренути почетком наредне године, а која ће коштати близу 52 милиона евра. Наредна фаза је фаза уградње опреме која ће коштати преко 7 милиона евра.

Kада говоримо о Здравственом центру, ово је несумњиво највећа инвестиција у историји града Прокупља, али и овог дела Србије у претходних 30 година – истакао је Аранђеловић.

Пројекат изградње Привредне зоне, који се финансира из средстава Министарства привреде и Града Прокупља, по важности је одмах испод Здравственог центра. У инфраструктурно опремање Привредне зоне, до сада је утрошено 250 милиона динара, а са изградњом нове трафо станице од 35 кило волти и заштитног бедема на реци као и постројења за пречишћавање отпадних вода, тај износ достиже преко 5 милиона евра.

Реконструисали смо све школске зграде и објекте и уложили више стотина милиона динара, али се међу свим тим пројектима, посебно истиче реконструкција Гимназије у Прокупљу. Укупна вредност ове реконструкције износи 320 милиона динара, а финансирана је из средстава буџета Републике Србије и Града Прокупља – рекао је Милан Аранђеловић.

У саопштењу се наводи да ће се Гимназијалци уселити у реконструисани објекат, након завршетка зимског распуста. Члан главног градског одбора најавио је да ће Прокупчани добити и реконструисану биоскопску салу, која ће бити пандан Дому културе.

Изградња нове велетржнице садржаће простор зелене, млечне и робне пијаце и биће смештена између три највећа насеља у Прокупљу. Град у овој инвестицији учествује са 50 милиона евра.

Члан главног градског одбора Српске напредне странке је поред изградње зграде ЛИДЛ-а, најавио  и изградњу још једног новог вртића који ће коштати 91 милион динара и тиме ће бити решен проблем чекања за место у вртићу.

Градска власт на челу са Српском напредном странком, у континуитету у последњих неколико година, доносила је озбиљан бенефит развоју града и стварању услова за бољи живот свих грађана Прокупља.

Поред крупних капиталних инвестиција изграђени су регионални и локални путеви, реконструисане школске зграде сређивањем кровова, фасада, столарија, мокрих чворова, неколико нових дечјих игралишта и спортских терена, а поред тога локална власт помогла је социјално најугроженије, обезбедивши некима и кров над главом. Локална власт ће и даље, у сарадњи са Црвеним крстом и Центром за социјални рад помагати најугроженијима. Аранђеловић истиче задовољство власти, јер је све мање захтева за социјалну помоћ.

На праву смо великих капиталних пројеката : канализационе мреже, новог гробља, Трга топличких јунака, изградње парка и храма Св. Ђорђа код Дома старих, уређења и урбанизације читавог града, подстичући градњу у приватном сектору и сређивање брда Хисар као омиљеног излетишта свих грађана. Са завршетком и усељење привредне зоне, очекујемо запослење за све остале незапослене људе, не само у Прокупљу, него у читавом округу. Ауто пут који ће проћи кроз Прокупље, свему даје посебан печат. У дужини од преко 30 километара, завршетак је планиран за крај 2023. године. Једнако смо се трудили и трудићемо се да улажемо и у град и у село. У плану је и реновирање градског стадиона и свих пратећих јавних објеката – додао је Аранђеловић.

Аранђеловић је нагласио да се локална власт јавно обавезује да ће домаћинским односом према буџету и приоритетима грађана у наредних пар година, изградити један потпуно нови град.

Сви становници Прокупља биће презадовољни, као и до сада, а то су недвосмислено показали на последњим изборима, давањем Српској напредној странци подршку од преко 70% – закључио је Аранђеловић.

Поред Аранђеловића, резултате потврђују и секретар Градског одбора Дејан Лазић, члан Градског одбора Мирослав Антовић, шеф одборничког клуба Горан Лакићевић и заменица шефа одборничког клуба Марина Kитановић.