Вести

Потписан уговор о другој фази радова на изградњи Здравственог центра у Прокупљу

За нешто више од годину дана, Прокупчани и Топличани добиће нов и савремен Здравствени центар, обзиром да је данас градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, потписао уговор са извођачима о почетку радова на другој фази изградње ове медицинске установе, а носилац посла је компанија A.R.J. Tehnology d.o.o. Нови Сад.

Радове финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима, а рок за завршетак је 18 месеци од дана увођења извођача у посао.

– Слободно могу да кажем да говоримо о највећем и најзначајнијем пројекту у историји Прокупља. Захвалио бих се председнику Републике Србије Александру Вучићу, председници Владе Ани Брнабић, Канцеларији за управљање јавним улагањима и нашем народном посланику, доценту Дарку Лакетићу који је покренуо и оживео идеју изградње новог Здравственог центра и дао немерљив допринос у досадашњим активностима.

– Видели смо у претходном периоду колико је важно да имамо ефикасну здравствену заштиту, која ће са новим Здравственим центром бити на највећем могућем нивоу, рекао је градоначелник Аранђеловић.

Према његовим речима, финансирањем овог пројекта, држава је показала колики је значај Прокупља и Топлице за државу Србију.

– Честитам свим грађанима Прокупља и Топлице јер ће за 18 месеци добити један од најсавременијих здравствених центара у овом делу Европе. Ово је победа свих нас, за нашу децу и будућа поколења, истакао је Аранђеловић.

Иначе, друга фаза подразумева реконструкцију медицинског центра са доградњом оперативног блока и реконструкцију постојеће трафостанице у оквиру медицинског центра.

 

 

 

Извор: prokuplje.org