Вести

Постављен камен темељац новог вртића у Прокупљу

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић заједно са првим потпредседником Владе и министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем данас је у нашем граду поставио камен темељац за изградњу новог вртића у који ће Влада Србије уложити близу 90 милиона динара.

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић захвалио је министру Ружићу и Министарству просвете, науке и технолошког развоја на великој подршци кад је предшколско образовање у питању и проширење капацитета Предшколске установе „Невен“.

Он је нагласио да се овом инвестицијом помаже умногоме родитељима који су имали проблема да своје дете сместе у вртић због недостатака простора и нагласио да ће се када објекат буде завршен тај проблем у потпуности решити и сви малишани наћи своје место у прокупачким вртићима.

“Поносан сам што смо се данас окупили овде, поводом полагања камена темељца за нови вртић у оквиру Пројекта Инклузивног васпитања и образовања Министарства науке и технолошког образовања јер нам је приоритет да обезбедимо свој деци добре услове за боравак у вртићима и утичемо на смањење листа чекања за упис у предшколску установу”, рекао је градоначелник Милан Аранђеловић.

Он је истако да ће се изградњом новог објекта  смањити листа чекања за уписа деце у вртић за 160 места и казао да је предвиђени рок за завршетак радова на том објекту до краја 2022. године.

 

 

 

Извор: prokuplje.org