Вести

Одржана трибина жена СНС: За сваки напредак, потребни су мир и стабилност а жене су стабилне!

Жене Градског одбора Српске напредне странке Прокупље, угостиле су данас Дарију Kисић, Биљану Пантић Пиљу, Сандру Божић, Невену Ђурић и Јелену Обрадовић.

Савет жена ГрО СНС Прокупље и гошће, одржале су данас трибину на којој је било речи о положају жена у друштву и женама у политици, а скуп су подржали и присутне поздравили народни посланик и председник ГрО СНС Прокупље др Дарко Лакетић и начелник Топличког управног округа и потпредседник странке у Прокупљу Златан Миљковић.

"Лепо је бити жена. Ми смо храбре, јаке, одговорне. Без жене се не може, она је стуб породице. Жене су скромнији пол, много тога радимо што се не види. Ми смо мајке, ћерке, супруге и то су наше улоге. Српска напредна странка је препознала значај и лидерску улогу жена, тако да смо на одређеним позицијама не зато што смо жене него што смо способне. Жена у Србији је препознала значај образовања, тако да данас имамо 65 одсто жена у здравству. Жена је председник Владе, имамо 10 министарки, гувернерку. Чак 80 одсто судија су жене. Постајемо видљивије. За сваки напредак, потребни су мир и стабилност а жене су стабилне. Том идејом водио се и наш председник Александар Вучић, да сачувамо мир и стабилност. Ми имамо само једну земљу, а то је наша Србија, и свако од нас је поносан што је држављанин једне стабилне и независне земље", рекла је Дарија Kисић.

Према речима Сандре Божић, жене у Србији су јаке и одговорне.

"И има нас више. Политика коју води наш председник Александар Вучић, неће бити политика ратовања. Захваљујући Српској напредној странци, жене су оснажене. Kада станемо за говорницом, када било који посао радимо, заједно можемо све", истакла је она.

Биљана Пантић Пиља, на својој кожи је осетила нападе од стране машинерије којој је једино новац важан, али као и свака јака жена, умела је са тим да се избори.

"Знате како кажу, ако бисмо застали када сваки пас залаје, не бисмо далеко отишли. Имамо велику подршку нашег председника Александра Вучића", рекла је она и додала да без јаке жене, нема јаке Србије.

"Ова пуна сала, показује колика је данас снага жена. Носимо највећи терет на нашим плећима, трудимо се да се образујемо и напредујемо а да породица на трпи. Александар Вучић је препознао колико је важно укључити жене али и младе људе у политику. Он нам даје ветар у леђа, да радимо на себи и за државу. О куповини стана на име мајке, могли смо само да сањамо, а данас се то остварује", рекла је Ђурић.

Kако каже Јелена Обрадовић, раније нико није говорио о женама и њиховом положају, али данас је то другачије.

"Раније је једина мисао била како преживети. Данас је другачије. Жене су на многим руководећим положајима, раде и зарађују. Сигурна породица и јака жена је сигурна и стабилна држава", закључила је она.

Сала Дома културе у којој је одржана ова трибина била је препуна, а све жена позвале су своје рођаке, пријатељице, другарице као и мушкарце да изађу на изборе 3. априла и гласају за Александра Вучића и Српску напредну странку јер само на тај начин гласају за јаку и стабилну Србију.