Вести

НОВИНЕ У ЕНЕРГЕТИЦИ

Др Милија Булатовић,председник Одбора за комуналну енергетику Српске напредне странке, одржао је у просторијама Општинског одбора СНС-а у Прокупљу трибину на којој је упознао окупљене чланове СНС-а са плановима Министарства за енергетику када је у питању улагање и развој енергетског сектора у Србији.

Председник Одбора за комуналну енергетику Српске напредне странке,Милија Булатовић говорио је о најзначајнијим изменама закона о енергетици и значају уредбе о енергетски заштићеном купцукао и о закону о ефикасном коришћењу енергије.Највећу пажњу окупљених привукла је тачка о обновљивим изворима енергије.

Булатовић је истакао да је доношењем нових правних аката смањена могућност корупције у овој области, посебно када је у питању изградња нових енергетских објеката са обновљивим видовима енергије.

- Циљ моје данашње посете Прокупљу је да упознам грађане са стањем у енергетском сектору и о томе какви су планови у овој области за наредни период, рекао је Булатовић

Одговарајући на питања окупљених Булатовић је истакао да суобновљиви извори енерги је веома важни за Србију не само због односа према животној средини већ због тога што су досадашњи извори ограничени.

Након трибине председник Одбора за комуналну енергетику Српске напредне странке био је гост на локалној телевизији а потом је обишао мини хидроелектрану на Топлици у Прокупљу и соларну централу код Блаца.