Вести

Нови ребаланс буџета за потребе улагања у капиталне објекте

На данашњој Седници Скупштине Града Прокупља усвојен је Предлог Одлуке о измени буџета града за 2022. годину, на основу кога је  буџет увећан на износ од 2.349.026.963 динара.

Образлажући разлоге за увећање буџета градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић је рекао, да је на подручју нашег града у току изградња више капиталних објеката, као што су реконструкција Дома здравља, изградња нове пијаце, новог дечијег вртића и друго.

"Обзиром да је на тржишту грађевинског материјала дошло до раста цена од 10 до 20 одсто, било је неопходно планирана буџетска средства ускладити са тим", нагласио је градоначелник Аранђеловић.

Према његовим речима током ове календарске године треба очекивати још најмање два ребаланса буџета.

Када је реч о дотацијама из градског буџета градоначелник Аранђеловић је предложио Скупштини на усвајање четири амандмана. Он је рекао да је неопходно издвојити 1.850.000 динара за „хидрантску мрежу“ прокупачке средње Пољопривредне школе „Радош Јовановић-Сеља“  и 16.000.000 динара за потребе изградње новог прокупачког вртића.

"Потребно је да уложимо 2.500.000 динара у изградњу „трим стазе“ на брду „Хисар“ за коју је ресорно министарство већ определило 9.600.000 динара", рекао је Аранђеловић и додао да ће Град Прокупље са 5.000.000 динара учествовати и у процесу концесије дела ЈКП „Хамеума“.

 

 

 

Извор: prokuplje.org