Вести

Нови ребаланс буџета Града Прокупља намењен инфраструктурним пројектима

На данашњој седници, Скупштина Града Прокупља  усвојила је Одлуку о измени овогодишњег буџета за 2021. годину, на основу које је он увећан за око 100 милиона динара.

Образлажући овај, други по реду ребаланс буџета у овој години, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић је истакао, да је он неопходан како би се ускладили расходи и приходи и покрили трошкови инвестирања у важне објекте, које је локална самоуправа имала или које ће имати до краја ове календарске године.

-Познато вам је да смо током 2021. године покренули изградњу неких капиталних  инвестиција, важних за наше грађане, а средства која се улажу у градњу подложна су променама, рекао је градоначелник Аранђеловић.

Он је истакао да ће средствима од ребаланса до краја ове године бити изграђено и реконструисано  више градских и сеоских улица, а да је 60 милиона планирано за отпремнине радника у Спортском центру, који је у поступку ликвидације.

Градоначелник Аранђеловић је нагласио да тренутно у прокупачком буџету има око 350 милиона динара, уштеђених средстава.

-Може се рачунати на још нека додатна улагања и инвестирања у објекте од важности за грађане Прокупља, што све указује на то да ће 2021. година била јако успешна за наш град, нагласио је градоначелник Прокупља.

На Скупштини је усвојен и Предлог Одлуке концесионог  пројекта јавно приватног партнерства са елементима концесије за финанасирање, управљање и обављање комуналних делатности везаних за градску чистоћу, тржницу, паркинг сервис и градско зеленило, које су до недавно биле у обавези ЈКП „Хамеума“.

Образлажули ову Одлуку градоначелник Аранђеловић је нагласио да је она као Предлог морала прво да буде усвојена на Комисији за јавно приватна партнерства Републике Србије, а да ће конкурс за концесионара бити расписан већ на следећој седници Скупштине града.

-Када се буде увео у рад нови концесионар то ће значити око 120 милиона уштеде за Град Прокупље и много квалитетније и боље услуге за грађане, истакао је Аранђеловић подвлачећи да је до сада субвенционисање ЈКП „Хамеум“  Град коштало око 350 милиона динара на годишњем нивоу.

-Грађани ће одмах осетити бољитак, град ће бити чистији и уређенији, јер ће нови концесионар имати обавезу да два пута месечно пере градске улице, а више пута недељно их машински и ручно чисти, истакао је градоначелник Аранђеловић истичући да ће се четири веома важне комуналне делатности, шистоћа, зеленило, тржнице и паркинг сервис, обављати квалитетно у наредних 15 година.

 

 

 

Извор: prokuplje.org.rs