Вести

Министарка Кисић у Прокупљу уручила уговоре послодавцима из Топлице

Министарка за рад, борачка и социјална питања Републике Србије Дарија Кисић, данас је у Прокупљу свечано уручила 14 уговора и 16 одлука послодавцима са територије Топличког управног округа, који су конкурисали за мере активне политике запошљавања. Свечаном уручењу, у згради Управе Прокупља, присуствовали су и генерални директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, народни посланик из Топлице доц. др Дарко Лакетић, начелник Топличког управног округа Златан Миљковић и градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић.

Уручујући уговоре министарка Кисић је рекла да су овакви тренуци најлепши у раду министра.

–Желим да истакнем да се приликом оваквих конкретних и важних сусрета види један добар заједнички рад и заједничка визија, а све са циљем добробити наших породица и смањењу стопе незапослености. Она је пре неколико година у овом крају била на незавидном нивоу, међу највећом у земљи, око 55 одсто, данас износи 12 одсто. То је један огроман напредак за девет година, рекла је министарка Кисић.

Она је додала да је то ипак велика стопа незапослености у односу на републички просек, али да се успело чак и у време пандемије да се стопа незапослености одржи на једноцифреном броју од 9,8 одсто.

–Људи из овог краја су показали да су вредни и спремни да покрену сопствене послове, а држава онда и треба да их подржи и финансира. Конретно када је у питању Топлички управни округ, прошле године је издвојено око 110 милиона динара и овим мерама је упошљено 920 људи од почетка године до данас, укључујући и данашње уговоре, које је добило 100 људи, истакла је министарка Кисић и нагласила да се нада да ће се оваквим поводима долазити што чешће у Прокупље.

Овом приликом народни посланик из Топлице доц. др Дарко Лакетић је министарки Кисић поклонио реплику заставе Гвозденог пука захваливши јој се што подржава активне мере запошљавања у Топлици.

–Захваљујем се министарки на томе што разуме значај Топличког округа и потребу и жељу Топличана да остану и опстану на својим огњиштима. Наравно и само присуство генералног директора Националне службе за запошљавање Зорана Мартиновића, два пута у месец дана, говори о томе да је и брига за Топличане, управо пропорционална свему томе, нагласио је народни посланик из Топлице доц. др Дарко Лакетић.