Вести

Министарка Дарија Кисић обишла Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу

–Ово су једни од најлепших тренутака у раду сваког од нас. Велико је задовољство када видите директно резултате свога рада икада видите да је урађено све оно што смо замислили и обећали, конкретно овде у Прокупљу. Дом за смештај и негу старих лица добио је своје ново рухо, реконструисана је фасада, унутрашњост зграде уређена, али је највеће задовољство осмех на лицима корисника и сазнање да су они задовољни животом у овој установи, казала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Дарија Кисић, приликом обиласка Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу.

Она је ову установу обишла заједно са народним послаником Дарком Лакетићем, начелником Топличког округа Златаном Миљковићем и градоначелником Прокупља Миланом Аранђеловићем.

Током обиласка министарка Кисић је разговарала са корисницима и како каже, њихови осмеси и задовољство на лицу говоре о томе колико су они задовољни животом у Дому.

–И у наредном периоду ћемо подржавати овакве установе, јер наши најстарији суграђани су нам за време пандемије показали шта значи бити одговоран, савестан и стрпљив. Овом приликом им се захваљујем и њима и запосленима у установама социјалне заштите и геронтолошким центрима, пре свега на одазиву за вакцинацију, нагласила је министарка Кисић и додала да је 95 одсто корисника домова за старе вакцинисано, као и 90 одсто запослених, што је и највећи обухват имунизацијом у специфичним групама.

Говорећи о финансијским улагањима од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Кисић истиче да је током прошле године за разне реконструкције објеката и набавку медицинске опреме уложено око 445 милиона динара, док су за ову годину издвојена већа финансијска средства, што укупно зноси око 465 милиона динара.

–Када је у питању Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу,у прошлој години је за ову установу издвојено 35 милиона динара и можемо видети да је сваки динар наменски потрошен, истакла је министарка Кисић и нагласила да су и резултати постигнути захваљујући изузетној сарадњи руководства Града Прокупља и ресорних министарстава.

–Једино заједничким снагама можемо постићи све оно што смо планирали. У Прокупљу имате заиста одговорне људе који воде ваш град и Топлички округ, истакла је министарка Кисић и обећала још већа улагања у социјалну заштиту грађана Прокупља.

Народни посланик Дарко Лакетић је овом приликом изјавио да је свако ко прође поред Дома за смештај и негу старих лица у Прокупљу може да се увери да то није иста установа од пре 5, 10 или више година.

–Суштина је да мењамо нашу земљу на боље, да постоји један самопрегор и интензиван рад у свему томе. Сама данашња посета министарке Кисић говори више о бризи популације која је најодговорнија и о којој треба највише да бринемо. Ова посета је управо круна те бриге и свега што смо урадили и што ћемо радити у наредном периоду је и оно што овај град и грађани Прокупља и Топличког округа заслужују, рекао је Лакетић.