Вести

МЕСЕЦ ФЕБРУАР

 

Одржана је  двадесет трећа по реду трибина под називом „Борба против корупције“ у организацији  Савета за борбу против корупције Српске напредне странке  и Општинског одбора СНС-а Прокупље. Велико интересовање Прокупчана као и републичких и локалних медија владало је за ову  трибину на којој су  чланови Савета за борбу против корупције Српске напредне странке говорили о могућностима решавања једног од највећих проблема целокупног друштва и државе - проблема корупције.

Дом здравља Прокупље и Општа болница из Прокупља отпочели су заједнички пројекат  који финансира Министарство здравља Републике Србијеу циљу раног откривања карцинома дојке. Пројекат се спроводи у виду организованих бесплатних мамографских прегледа.

Стручна служба месних заједница Општине Прокупље организовала јеуређење јавних степеништа и платоа.  За ову инвестицију издвојено је око  200 хиљада динара из буџета Општине .

Обележена је  98-годишњица од избијања Топличког устанка. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Александар Вулин, предводио је државну делагацију на полагању венаца и одавању почасти погинулим борцима у Топличком устанку.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - Инспекторат за рад заједно са Топличким управним округом  одржало је  састанак са представницима локалне самоуправе и привредницима Топлице.  Овом приликом  изнети су предлози за успостављање партнерског односа и сарадње између Инспектората за рад и локалне самоуправе и усмеравање заједничких активности ка сузбијању сиве економије, упознавање са радом Инспектората за рад у претходном периоду као и планиране активности и циљеви овог инспектората у 2015. години.

Током прошле године предузећа у Топличком управном округу остварила су суфицит у пословању са иностранством.  На основу  информација Регионалне привредне коморе Ниша (РПК) остварени суфицит привреде све четири општине Топличког управног округа износи 76.724.281 долар. Од 474 фирме са подручја Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, који су извозили своју робу на инострано тржиште, прокупачка фирма ЛЕОНИ налази се на другом месту.

 

У Општини Прокупље одржана је Оснивачка скупштина Удружења српско-француског пријатељства „Генерал Шарл Траније“ . Иницијатори оснивања овог Удружења били су заменик градоначелника француске Општине Епон Ивица Јовић и председник Савеза Срба у Француској Ромео Милошевић. Својим присуством и обећањем да ће подржати Удружење у будућем раду, подршку су пружили и почасни конзул Француске у Нишу Саша Миљковић и директорка Француског института у Србији са седиштем у Нишу Клер Бортолуси.