Вести

Маја Ранђеловић: Велика улагања у школе и објекте Предшколске установе „Невен“

-Буџети, који су до 2015. године били планирани за редовно, текуће одржавање школских објеката били су недовољни, минимални. То није било довољно ни за одржавање постојећег стања, а да не говоримо о новим улагањима. Објекти образовања су били неусловни, како за боравак деце, тако и запослених. И кад је планирање буџета било задовољавајуће, реализација је била на веома ниском нивоу. Почетком 2015. године, урађена је детаљна анализа тренутног стања школских и предшколских објеката, а ребалансом исте године, знатно су увећана средства на позицијама за одржавање, у износу од 57. 445.400 динара, рекла је Маја Ранђеловић, члан Градског одбора Српске напредне странке Прокупље, на данашњој конференцији за новинаре, на тему реконструкција школских зграда и објеката.

У свим школским објектима, пољски тоалети замењени су новим тоалетима унутар школа, по најсавременијим стандардима, са топлом водом, течним сапунима, убрусима. На тај начин, деци, наставном и ваннаставном особљу обезбеђени су пристојни услови за рад.
 
-За те намене, из локалног буџета издвојено је око 44.500.000 динара, док је шест милиона утрошено за реконструкцију подова. Око седам милиона опредељено је за обнову школског намештаја и опреме за наставу, 1,5 за громобранске инсталације, којих није ни било по школама, казала је Ранђеловић и таксативно, по образовним установама, навела где је и колико уложено средстава.
Она је искористила прилику да се захвали Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству привреде, Кабинету министра без портфеља за демографију и популациону политику, Канцеларији за управљање јавним улагањима и другима за помоћ и подршку у реализацији неких капиталних пројеката.
 
-Уз финансијску подршку Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО, у износу од 150. 000 евра и наше учешће од 110.000 евра, у току је реализација пројекта реконструкције кухињског блока, подрумских просторија, као и котларнице у објекту „Радост". Сваког тренутка очекујемо позитиван извештај за пројекат Гимназије од стране Канцеларије, чија је вредност око 2.5 милиона евра, и паралелно са Гимназијом у току су израде пројеката за Школу „9. октобар”, и то за фискултурну салу, котларницу, партер, парковско уређење, рекла је Ранђеловић.  
Она се осврнула и на неке потребе, нешто што тек треба да се реализује.
 
-То је свакако изградња једне фискултурне сале за Гимназију, Медицинску школу и Основну школу „Ратко Павловић Ћићко”, обзиром да ниједна од ових школа нема фискултурну салу, а ту су и изградња новог објекта Специјалне школе „Свети Сава” и измештање Музичке школе „Корнелије Станковић”, казала је Маја Ранђеловић.
Овој конференцији су, поред Маје Ранђеловић, присуствовали и Милан Аранђеловић, Александар Симоновић и Драгана Митровић, такође чланови Градског одбора Српске напредне странке Прокупље.