Вести

Лакетић: Са новим ауто–путем до бржег развоја региона и привлачења нових инвеститора

Почетак радова на изградњи ауто–пута Ниш–Мердаре, очекује се половином наредне године, а овај пројекат, од капиталног је значаја за Прокупље и целу Топлицу јер ће привући инвеститоре и оживети овај део наше земље.

Народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке Прокупље Дарко Лакетић, каже да ће овај пројекат задржати младе на својим огњиштима, што је један од најважнијих циљева функционисања и рада ове Владе.

-Јуче је са Европском банком за обнову и развој за Западни Балкан потписан уговор о кредиту од 85 милиона евра за пројекат изградње овог ауто–пута. Такође, потписан је и уговор за имплементацију пројекта, тако да су се стекли услови за почетак радова, обзиром да су средства у потпуности обезбеђена, објашњава Лакетић.

Kако каже, овај капитални пројекат, допринеће бржем развоју региона и повећаће безбедност у саобраћају.

-Имаћемо једну петљу код новог здравственог центра, другу код нове индустријске зоне, која се гради. То ће утицати на привлачење нових инвеститора. Завршетком ауто – пута, биће растерећен саобраћај у граду, и стећиће се услови за комплетну реконструкцију и уређење главне улице у Прокупљу, истиче др Лакетић.

Изградња ауто–пута почиње од Мерошине, а деоница до Плочника, у дужини од 32 километра, имаће шест тунела и 16 мостова.

-Тендер за извођача радова, требало би да буде расписан крајем ове године. Топлица ће на тај начин свакако бити интересантна инвеститорима, што значи отварање нових радних места и запошљавање младих из Прокупља и целог Топличког округа, казао је др Дарко Лакетић.