Вести

Лакетић: Прокупље ће бити најлепше место за живот у овом делу Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и министар здравља Златибор Лончар, боравили су данас у Прокупљу и том приликом, у пратњи народног посланика из Топлице Дарка Лакетића и градоначелника Прокупља Александра Симоновића, обишли радове на реконструкцији Дома здравља. Премијерку и министра су дочекали представници Града Прокупља, начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић, председник Скупштине Града Прокупља Дејан Лазић, начелник Градске управе Никола Копривица, директори здравствених установа и јавних предузећа у Прокупљу, бројни грађани.

"Ово је трећи пут да као председница Владе посећујем Прокупље. Овде сам била у августу 2018. године, када смо управо обишли Дом здравља и Општу болницу, и тада сам обећала да ћемо радити на томе да Прокупље и Топлица добију најсавременију болницу. Данас смо овде, да обележимо почетак радова на овом објекту. Вредност пројекта је 2,5 милијарде динара, а само ова прва фаза износи милијарду динара. Разговарала сам са министром Лончаром да ћемо морати да уложимо додатна средства за куповину опреме. Поред реконструкције Дома здравља, постоје још два важна пројекта за град Прокупље, а то су “ауто-пут мира” и изградња нове Индустријске зоне. Што се тиче ауто-пута, надам се да ће се са радовима кренути крајем ове године. Кад је у питању Индустријска зона, очекујем да радови почну за неколико месеци", рекла је премијерка Брнабић.

Министар Златибор Лончар, честитао је грађанима Прокупља и здравственим радницима почетак радова на реконструкцији Дома здравља.

"Ово ће бити велика ствар и за грађане Прокупља, и за овај део Србије", нагласио је он.

Народни посланик Дарко Лакетић, рекао је да власт по први пут препознаје Топлицу као најзначајнији део Србије.

"Сетите се шта је председник Александар Вучић једном приликом рекао “кад се ратовало, Топлица је прва дала јунаке”. Е сада тај дуг треба да се врати Топлици, кроз овакве пројекте. Реконструкција Дома здравља је само почетак. Хвала председнику Србије, премијерки, министрима, хвала мојим сарадницима на локалу... Прокупље ће за коју годину бити најлепше место за живот у овом делу Србије", закључио је народни посланик Дарко Лакетић.

Градоначелник Прокупља, Александар Симоновић, захвалио се председнику Србије Александару Вучићу, Влади Републике Србије и премијерки Ани Брнабић, министру Златибору Лончару.

"Захваљујем се и нашем народном посланику и председнику скупштинског Одбора за здравље и породицу Дарку Лакетићу на подршци коју нам пружа свих ових година", рекао је Симоновић.