Вести

Лакетић о резултатима рада претходне године: Kапитални пројекти при крају, ускоро отпочињемо нове

 

Епидемија короне, довела је до непредвиђених трошкова, који нису били мали. Без обзира на то, у том периоду, а нарочито прошле године, много тога је урађено у Прокупљу.

Kако каже народни посланик из Топлице и председник ГрО СНС Прокупље, прим. доц. др Дарко Лакетић, нису прекидани радови на капиталним пројектима, као ни на инфраструктури у граду.

- Само прошле године, по први пут је асфалт добило 29 улица у граду и околним селима. Асфалтиране су улице Јована Дучића, Kраља Милана, Стојана Новаковића, Вишњичка, Дринска, Зорана Радмиловића, а радило се и у Бумбуреку, Беришану, Бериљу, Горњој и Доњој Бресници, Горњој и Доњој Трнави, Горњој Драгањи, Новом Селу, Шумаревцу, Великој Плани, Малој Плани, Речици, Булатовцу, Водицама, Горњој Стражави, Бумбуреку, Доњем Kординцу, Губетину, Баботинцу, Рељинцу, те путни правац Kостеница – Микуловац. Многе улице су реконструисане, као и шеталиште које је комплетно уређено, са новим клупама, кантама... Сви знамо да је добра инфраструктура предуслов за неке веће пројекте, каже Лакетић.

Упоредо са тим, реконструише се и Дом здравља, што је један од најзначајнијих пројеката у претходних неколико деценија.

- У току је последња фаза радова на унутрашњем уређењу и опремању објекта, након чега ће грађани Прокупља и Топлице добити комплетну здравствену заштиту на једном месту, истиче народни посланик.

И радови на новој пијаци се приводе крају.

- Индустријска зона је комплетно завршена, и сада чекамо инвеститоре са најбољим понудама, а све у корист града и грађана. Реконструисано је и утврђење на Хисару, као и пут Др Алексе Савића, где ће наши суграђани током летњих месеци имати богат културно - уметнички програм. У наредном периоду, у плану су већа улагања у културу, како би пре свега наше најмлађе суграђане одвојили од компјутера, телефона и кафића. Циљ нам је да публику на културним дешавањима у великој мери чине пре свега млади људи, објашњава наш саговорник.

У току су радови на изградњи новог вртића, а само прошле године, реконструисано је, односно изграђено неколико игралишта за децу.

- Овим путем, апеловао бих на све наше суграђане да чувају та игралишта и мобилијаре, јер то су омиљена места наших најмлађих Прокупчана. Ту се деца друже, играју, расту, рекао је Дарко Лакетић.

Планови за ову годину су велики.

- Пре свега, да реализујемо започете капиталне пројекте, али и да отпочнемо неке нове. Радови на улицама и путевима морају да се обављају у континуитету, било да се ради о новом асфалту или реконструкцији постојећег. Има још много тога да се уради, како бисмо од Прокупља направили пристојан и уређен град, за нас и наше најмлађе, који ће некада, верујем, наставити на исти начин да брину о свом родном месту, да чувају постојеће и граде ново, закључио је народни посланик Дарко Лакетић.