Вести

Лакетић о најбољим студентима: Морамо да их задржимо овде и обезбедимо им запослење

„Прокупље и цела Топлица, поносни су на младе, паметне људе који ту живе. Они су наше богатство, и драго ми је да их је сваке године све више. Сада морамо сви заједно да се потрудимо да их задржимо овде, да им обезбедимо запослење и пристојан живот“, рекао је народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке Прокупље, доц. др Дарко Лакетић, осврнувши се на уговоре за добијање једнократне новчане награде у вредности од 30.000 динара, које су недавно потписали најбољи студенти и постдипломци који имају пребивалиште на територији Прокупља и градоначелник Прокупља Александар Симоновић.

„Ове године, чак 83 студента имају просек оцена изнад девет. Могу само да кажем: свака част, децо! Само тако наставите, родитељи могу да буду поносни на вас“, нагласио је Лакетић и додао да је ово мотив више да се и Град Прокупље, и он, као представник Прокупља у Скупштини Србије, потруде да се овим младим људима обезбеди запослење у свом родном граду и да не напуштају Прокупље.

„Локална самоуправа има нашу пуну подршку, обзиром да су започети капитални пројекти, који ће те младе људе задржати овде. Улице се полако реконструишу, како у граду, тако и у околним селима, уређују се објекти културе, отварају нови. Реконструишу се школе, граде нова обданишта, модерна пијаца, па нова болница, Индустријска зона... Било је тешко, дугови су морали да се врате... Сада може да се ради. Република Србија и надлежна министарства, учествују у реализацији многих пројеката у Прокупљу, и зато Градски одбор Српске напредне странке Прокупље подржава Владу Републике Србије, председника Александра Вучића и локалну самоуправу, да наставе са улагањима у наш град. Само заједничким снагама, трудом и радом, можемо од Прокупља да направимо боље место за живот свих грађана, а посебно ових младих, образованих људи, којима се сви поносимо“, закључио је народни посланик и председник Градског одбора СНС Прокупље, доц. др Дарко Лакетић.