Вести

Град Прокупље ће и наредне године наставити са великим улагањима у капиталне инвестиције

На данашњој седници Скупштине Града Прокупља усвојен је Предлог извршења овогодишњег буџета, који је ребалансом увећан за потребе улагања у градњу капиталних објеката.

Образлажући ову тачку градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић је истакао да је планирана динамика улагања у  капиталне објекте ове године реализована са више од 80 одсто средстава.

Како је истакао, у изградњу привредне зоне Град је уложио 20 милиона динара, а у нову прокупачку Зелену пијацу, чија је градња започела пре десетак дана, уложено је 25 милиона динара, а до краја инвестиције тај износ ће порасти на 50 милиона динара.

Као једну од најважнијих, и сигурно највећих инвестиција у Прокупљу за последњих 100 година, градоначелник Аранђеловић је навео завршетак радова на изградњи нове прокупачке болнице у коју ће Влада Србије уложити пет милијарди и 890 милиона динара, а Град Прокупље нешто више од 60 милиона динара. Такође је подвукао да је током ове године у изградњу и реновирање улица у селу и граду уложено 25 милиона динара, као и да све тече по плану како би наредне 2022. године почела градња новог обданишта у Прокупљу.

Према Аранђеловићевим речима за наредну 2022. годину се планира више од 350 милиона динара инвестиционих средстава за завршетак и наставак градње капиталних објеката у Прокупљу.

"Потрудићемо се да планом буџета за наступајућу 2022. годину определимо још више средстава и за стандардну потрошњу, као и за неопходна улагања у градску и сеоску инфраструктуру", истакао је градоначелник Аранђеловић, уз констатацију да ће до краја ове календарске године бити реализоване све планиране инвестиције у 2021. години.

Скупштина Града усвојила је Предлог одлуке и Правилник о суфинанасирању и финансијској подршци домаћинствима у процесу енергетске транзиције.

"Тај програм ће бити реализован у следећој години, а Град Прокупље ће у суфинанасирању учествовати са 10 до 15 милиона динара, исто толико ће дотирати и Република Србија, а грађани ће морати да учествују са укупно 30 милиона динара", истакао је градоначелник Аранђеловић.

Он је нагласио да се енергетска ефикасност односи на замену дотрајале столарије и свега онога што може да утиче на побољшање грејања у становима и кућама Прокупчана.

 

 

 

Извор: prokuplje.org.rs