Вести

Борба против корупције

 

Борба против корупције за СНС није само празно обећање, већ борба која ће одлучити и о будућности земље у наредном периоду. Тим поводом Савет за борбу против корупције Српске напредне странке  и ОО  Српске Напредне Странке у Прокупљу , у великој Сали СО Прокупље организовали  су изузетно посећену трибину под називом "Борба против корупције".

borba protiv korupcije

 Учесници овог скупа, чланови Савета за борбу против корупције Српске напредне странке окупљеним грађанима су говорили о могућностима решавања једног од највећих проблема целокупног друштва и државе - проблема корупције. Циљ ове трибуне је едукација грађана и упознавање са стратегијом и акционим планом за борбу против корупције као и све оне мере које надлежна министарства, како Министарство правде тако и Министарство унутрашњих послова и све друге државне институције, предузимају у свакодневној борби против корупције.

Грађане је највише занимало како се изборити са корупцијом са којом се они 

borba protiv korupcije

свакодневно сусрећу, у здравству, судству, полицији, образовању или локалној самоуправи. Присутни су могли да предају поднеске и сазнања за евентуалне коруптивне радње у нашој општини, а савет за борбу против корупције СНС а ће у координацији са другим државним институцијама испитати све наводе и грађанима проследити повратне информације. Народни посланик и председник ОО СНС у Прокупљу др Дарко Лакетић изразио је задовољство што су домаћини ове 23 по реду трибине коју Савет за борбу против корупције СНС организује широм Србије.

borba protiv korupcije

Наглашавајући да СНС испуњава своја предизборна обећања Лакетић подсећа да формирањем Савета за борбу против корупције и оваквим активностима показује да има нулту толеранцију према корупцији и да јој је циљ оздрављење и напредак земље.

 Оно што је заједнички став свих учесника трибуне је да је институцијама у Србији  у борби против корупције потребна помоћ свих грађана, али и медија, јер како је истакнуто само заједно можемо да сузбијемо једну од највећих пошасти и зла савременог српског друштва, а то је корупција на свим нивоима.