Вести

Акција чишћења брда Хисар - За децу Прокупља!

Активисти омладине Српске напредне странке у Прокупљу почели су са акцијама уређења и чишћења појединих делова нашег града. Прва у низу акција била је на брду Хисар, омиљеном шеталишту прокупчана.

"После великих киша, стекли су се услови да изађемо напоље и очистимо наш град. План нам је био да акцију отпочнемо 5. јуна, поводом Светког дана заштите животне средине, али нам временски услови то нису дозволили, зато смо акцију померили за данас. У акцију смо кренули на брду Хисар, уређивали смо трим-стазу, обзиром да се ту окупља велики број наших суграђана, а посебно деце", рекао је Марко Симић, председник Савета омладине Градског одбора Српске напредне странке Прокупље.

Он додаје да је ово само почетак, и да ће овакве и сличне акције бити настављене.

"Још једном је омладина Српске напредне странке показала колико брине о нашем граду. 100 омладинаца прикључило се акцији чишћења наше зелене оазе. Хисар је природно богатство у самом центру града, које морамо да чувамо и у коме свакодневно уживамо. Позивамо грађане да се јаве, да доставе предлоге где би још млади могли да се укључе и како да помогну. Планови су нам да радимо још више, да сређујемо дечија игралишта, паркове, да се заједно удружимо и направимо од нашег града још лепше и чистије место, за децу Прокупља", рекао је Петар Весовић, носилац одборничке листе Градског одбора Српске напредне странке у Прокупљу.