Саопштења

САОПШТЕЊЕ

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље поздравља велике напоре локалне самоуправе, у овом случају члана Градског већа Милице Ерић, да унапреди културу у граду Прокупљу.

Захваљујући њеном труду и залагању, као и залагању комплетног градског руководства, Министарство правде Републике Србије, од средстава прикупљених на основу одлагања кривичног гоњења-опортунитета, определило је 835.000 динара за Народну библиотеку „Раде Драинац“, за пројекат изградње Спомен-собе „Драинац“ у Прокупљу. Радови се приводе крају, тако да ће Спомен-собу, свечано отворити министар културе Владан Вукосављевић, 27. августа, у оквиру манифестације „Драинчеви сусрети 2019“.

Иначе, ово је четврта година како Град учествује у Јавном конкурсу за доделу средстава по основу опортунитета. Прокупље је до сада, од Министарства правде, добило око 2,5 милиона динара, а тај новац је наменски утрошен за реализацију многих пројеката, са циљем унапређења културе у граду.

Обзиром да је овај пројекат од великог значаја за Прокупље, али и целу Топлицу јер ће се на овом месту одржавати бројна културна дешавања, Градски одбор Српске напредне странке Прокупље захваљује се Министарству правде, као и Министарству културе Републике Србије и локалној самоуправи, који подржавају његову реализацију. 

Ово је још један разлог зашто Влада Републике Србије, и председник Александар Вучић, имају пуну подршку Градског одбора Српске напредне странке Прокупље.