Саопштења

САОПШТЕЊЕ

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље поздравља одлуку локалне самоуправе да покрене иницијативу за изградњу велике хладњаче путем јавно приватног партнерства, како би се заштитили произвођачи воћа у овом крају.

Док су поједини представници опозиције ширили пропаганду да су Град и држава одговорни за цену воћа, локална самоуправа, знајући да њу одређује искључиво тржите, тражила је начин како да проблеми воћара буду решени. А најбоље решење је хладњача, где би се складиштили производи док се чека цена.

За ту сврху, Град Прокупље је спреман да издвоји 120 милиона динара, обезбеди локацију и инфраструктуру, уз учешће приватног капитала од 50 одсто.

Изградњом хладњаче путем јавно-приватног партнерства са неким удружењем или задругом, умногоме би се побољшао откуп воћа, што би утицало на пољопривреднике да наставе да се баве воћарством.

Воћари могу да очекују помоћ и од државе, обзиром да је министар пољопривреде Бранислав Недимовић недавно изјавио да су спремни сваком инвеститору од 1. јануара ове године да понуде од 20 до 50 одсто средстава за изградњу објеката и опреме за складиштење и прерађивачку индустрију.

Ово је још један од разлога зашто Градски одбор Српске напредне странке Прокупље даје пуну подршку Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу да наставе улагања у Прокупље и топлички крај, како би људи остајали на својим огњиштима, у свом граду и својим селима, како би овде живели, радили и издржавали своје породице.