Вести

Усвојен буџет Града Прокупља за 2022. годину

Предлог Одлуке о буџету Града Прокупља за 2022. годину била је  најважнија тачка дневног реда седнице Скупштине Града, која је усвојена на данашњој седници.

Буџет Града Прокупља за наредну годину износи 2.148.653.260 динара и како каже градоначелник Прокупља, највећи део средстава биће усмерен на реализацију капиталних инвестиција.

Градоначелник Прокупља објашњава да ће пренета средства од око 300 милиона омогућити раелизацију започетих и улагања у нове пројекте, што је веома битно, јер ће се и инвестиције реализовати без задуживања, већ  оствареним приходима.

–Следећа година биће богата капиталним инвестицијама и улагањима у Град Прокупље, посебно у путну инфраструктуру. Пренета средства из ове године уложићемо у изградњу путева и других пројеката, каже градоначелник и истиче да ће око 25 улица и путева бити изграђено на градском и сеоском подручју.

Што се тиче текућих расхода, градоначелник каже да су они веома добро избалансирани. Школе троше онолико колико треба, осим што су повећана давања за енергенте и друге услуге чије су цене повећане.

–Пред нама је једна веома успешна година, јер ћемо наставити велике капиталне пројекте, али и започети нове. Изгрдња путне инфраструктуре, у коју ћемо уложити око 200 милиона, учиниће наш град бољим и квалитетнијим местом за развој привреде, али ћемо средства издвајати и за надзор за изградњу друге фазе здравственог центра, нове пијаце, као и друге пројекте који се сада реализују. Оно што желим да истакнем је процена да ћемо наредне године моћи да покријемо све капиталне издатке јер је буџет нашег града веома стабилан, што нам омогућава да планирамо још већа улагања у развој града. Кроз изградњу и асфалтирање око 25 улица у граду и на сеоском подручју, остварићемо жеље наших грађана, али с друге стране, нисмо запоставили ни оно што је нама веома битно, а то је плаћање надзора за изградњу друге фазе здравственог центра које нас очекује већ почетком наредне године, друге фазе изградње нове пијаце, као и учешће у многим инфраструктурним пројектима који се тренутно реализују, каже градоначелник Аранђеловић.

 

 

 

Извор: prokuplje.org