Вести

Потписан споразум о сарадњи Министарства за бригу о селу са Градом Прокупља

У Прокупљу је данас министар за бригу о селу Милан Кркобабић потписао споразум о сарадњи са начелником Топличког управног округа Златаном Миљковићем и градоначелником Града Прокупља Миланом Аранђеловићем.

Начелник Топличког управног округа Златан Миљковић наглашава да је циљ доласка министра Кркобабића отварање Регионалне канцеларије Министарства за бригу о селу за Топлички округ.

–Регионална канцеларија Министарства за бригу о селу за Топлички округ требала би да буде отворена током јануара наредне године. Топлички управни округ ће бити један од пет округа где ће постојати ова канцеларија. Отварањем канцеларије, министарство жели да реално сагледа све проблеме људи који живе на селу и приступи решавању истим, рекао је Миљковић и додао ће отварањем ове канцеларије бити почетак нове праксе у раду овог министарства.

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић напоменуо је да ће се канцеларије Министарства за бригу о селу налазити у згради бивше Филцаре.

–Прокупље је град у којем велики број становништва живи у сеоским срединама и бави се пољопривредном производљом. Локална самоуправа настоји да изградњом путева, канализационих мрежа и на други начин побољша услове живота и рада људи који живе на селу. Отварањем Регионалне канцеларије доћи ће до приближавања ка људима који живе на селу и људи који се баве решавањем њихових проблема. Сигуран сам да ће се на овај начин брже и ефикасније спроводити и реализовати пројекти и програми који имају за циљ опстанак становништва на селу и њихово економско оснаживање, рекао је Аранђеловић и додао да би већ крајем јануара или почетком фебруара нередне године требао да буде потписан оговор о међумесном превозу путника на целој територији Прокупља.

 

 

 

Извор: prokuplje.org