Вести

Одржан састанак ГрО СНС Прокупље, Лакетић: Прокупље има најлепшу Гимназију!

На састанку са члановима проширеног састава Градског одбора Српске напредне странке Прокупље, у препуној сали Дома културе, др Дарко Лакетић је одржао видео презентацију и говорио о капиталним пројектима који су реализовани, као и о онима чија реализација је у току, а онда је изнео планове за наредни период који нису мали, ако то може да се каже обзиром да је у претходних неколико година много тога важног за град и грађане урађено, а пре тога су враћени дугови бивше власти.

"Данас смо отворили Гимназију, за чију реконструкцију је утрошено 300 милиона динара. Наша Гимназија је, могу слободно да кажем, једна од најлепших школа у Србији. Прва фаза изградње модерног Здравственог центра је завршена, и расписан је јавни позив за наредну. Уз Индустријску зону, нову пијацу, ауто-пут и реконструисани магистрални пут, адаптиране школе и предшколске установе, као и установе културе, наше Прокупље биће много лепо место за живот", рекао је народни посланик и председник ГрО СНС Прокупље др Дарко Лакетић.

Према његовим речима, велика средства су уложена у школе и предшколске објекте.

"Сваки динар уложен у најмлађе и њихово образовање, вишеструко се врати. За реконструкцију зграде и дворишта Пољопривредне школе издвојено је 800.000 евра, а за Техничку школу 30 милиона динара. Адаптиране су све основне школе у граду, где је утрошено 60 милиона динара, као и истурена одељења по селима, у која је актуелна власт уложила 30 милиона. Kомплетно су реновирани предшколски објекти Радост и Бамби 2 у износу од 55 милиона динара, а отворена Бајка где је уложено 86 милиона динара. Чим време дозволи, почиње изградња још једног предшколског објекта и Лидла. Реновирани су Дом културе, Народни музеј, Историјски архив. Изграђен је велелепни Спомен парк јунацима Гвозденог пука и Спомен соба, и гради се нови парк код цркве Светог Ђорђа. За изградњу споменика "Гвозденом пуку" издвојили смо 30 милиона, а за реконструкцију Тврђаве 50 милиона динара. Отворена је Спомен соба Драинцу, Дом старих је комплетно реконструисан", нагласио је др Лакетић.

Он је истакао да све наведено не би било урађено да није слоге и договора на локалу али и помоћи државе, председника Србије Александра Вучића и Владе Републике Србије.

"Асфалтиране су 34 улице у граду, и 30 у селима. У путну инфраструктуру уложено је око 500 милиона динара. За комплетну реконструкцију шеталишта, издвојено је 3,5 милиона динара. Нека дечја игралишта су изграђена, а за ову годину планирана су три нова. Прваци од Града добијају бесплатне уџбенике, а најбољи студенти новчане награде. Локална самоуправа финансира и вештачку оплодњу, а ту су и једнократна давања за прво, друго и треће дете као и за социјално угрожене категорије становништва. Финансира се рад Народне кухиње и услуге социјалне заштите. Град мисли и на најстарије грађане, те тако пензионери са најнижим примањима имају бесплатан градски превоз. Обзиром да је Прокупље пољопривредни крај, ове године је у градском буџету за пољопривреду опредељено 10 милиона динара. Много тога смо урадили. И сигурно бисмо још више, да нисмо морали да враћамо наслеђена дуговања која су износила два и по буџета. То је велики новац. Свако од присутних је дао свој допринос да се све ово уради. И хвала вам на томе. Заједно можемо много", рекао је др Дарко Лакетић.

Он се осврнуо и на предстојеће изборе.

"Неки имају само речи и обећања, а ми имамо дела. Планови за наредни период су велики. Прокупље је добило статус града, и то мора тако и да буде, наравно уз уређену инфраструктуру, школе, предшколске објекте, установе културе...", закључио је на састанку председник ГрО СНС Прокупље др Дарко Лакетић.