Вести

Најзаслужнијима Плакета и Похвалнице „Свети Прокопије“

Највеће признање града са именом свеца, плакета Свети Прокопије, ове године припала је лекару, доктору и човеку захваљујући коме се за Прокупље и Топлички округ чуло широм земље и света. Плакету је доценту др Дарку Лакетићу уручио градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, човеку који је успео да издејствује да Прокупље добије једну од најважнијих инвестиција из области здравства у овом делу Европе, а то је изградња најмодернијег медицинског центра са преко 30.000 квадрата. Његовим залагањем Прокупље добија и Топличку академију у оквиру које се образује и смер из области здравства, Висока медицинска школа струковних студија.

У образложењу за доделу овог највишег признања Града Прокупља се каже да је др Дарко Лакетић, који је од 2014. народни посланик из Топлице у Народној скупштини Републике Србије, својим личним залагањем и успесима допринео развоју Прокупља и Топлице. Велики допринос широј друштвеној заједници на дужности председника Одбора за здравље и породицу у Народној скупштини Републике Србије и председника Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана Србије, као и утицаја на животну средину, са посебним освртом на последице које је оставила употреба пројектила са осиромашеним уранијумом.

Примајући ово престижно признање др Дарко Лакетић је рекао да је велика част и задовољство обратити се и стајати пред људима који су квалификовали и препознали његов рад, залагање и труд.

–  Велика ми је част што сте мене одабрали да будем носилац овако величанственог и престижног признања. Желим да вам кажем да у овој повељи није само сублимиран мој дугогодишњи, сада већ вишедеценијски рад за овај град, већ ја ову повељу доживљавам и као нешто у чему су саткане моје емоције према вама. Повеља је моја животна сатисфакција за све оно што сам радио и чему сам се давао. Као лекар, лечио сам и оперисао на хиљаде наших суграђана, комшија, пријатеља. Као народни посланик трудио се да увек поменем Прокупље афирмативно, као што радим и данас, а као политичар, тежио сам да иза мене, иза свих нас остану капитална дела. И зато, када чујете неке зле и злураде коментаре, седните и поштено размислите и поштено упоредите. Упоредите како је било пре десет, петнаест година, како је данас. Упоредите колико смо обданишта  изградили, колико их је било тада. Колико смо школа реконструисали данас, какав је буџет био тада, какав је данас. Колико смо нових капиталних објеката изградили, од индустријске зоне, нове пијаце, нове болнице која ће бити украс овог града. Онда ћете схватити да смо на правом путу, и онда ћете осећати понос, као што то осећам ја вечерас. Дела нам нико не може одузети, дела су наше тековине, истиче др Лакетић и поручује грађанима Прокупља и Топлице да ће се још више и јаче борити за  просперитет града и топличког краја.

 

 

 

Извор: prokuplje.org.rs