Вести

ГрО СНС Прокупље данас сумирао резултате рада

У препуној сали Дома културе, на састанку проширеног састава Градског одбора Српске напредне странке Прокупље коме је присуствовало скоро 300 чланова, председник овог Одбора и народни посланик прим. доц. др Дарко Лакетић, упознао је присутне са резултатима рада у претходном периоду.

Он се на почетку скупа захвалио председнику Александру Вучићу на великој подршци, али се и осврнуо на велике притиске које председник трпи у последње време.

- За све што је урађено у граду,  имамо пуну подршку председника Александра Вучића и Владе Србије. Без обзира на велике притиске које трпи, председник Вучић се бори за целовитост наше земље и за народ на Kосову и Метохији, и увек ће имати нашу подршку у свему што ради. Први сам устао у његову заштиту када су га хулигани, они који ништа нису урадили за Србију напали на скупштинском заседању. Јер се пријатељ не издаје. Јер човек који овако брани српске интересе мора да се чува. Јер Србија је јака само онолико колико је јединствена и сложна. Сада су нам јединство и слога најпотребнији. Сви видимо како нам државу разапињу и спољашњи и унутрашњи непријатељи, посебно од како је почео рат у Украјини. Трпимо огромне притиске да уведемо санкције Русији, а са друге стране, врше се и притисци на државе Европске уније које нису признале Kосово да то учине. Данас имамо само право јачега. Сетимо се опозиције која је тврдила да ћемо увести санкције Русији... Србија је једина држава у Европи која то није урадила. Наш председник је од Путина добио орден Светог Александра, бори се за сваки педаљ наше земље, док та иста опозиција обилази села и градове са празним причама, које немају везе са реалношћу, а једна од њих је да би за недељу дана ослободили Kосово и Метохију. Па где сте били 2004. године, када се десио погром Срба на Kосову и Метохији, зашто нисте заштитили народ? Прстом нисте мрднули, али сте зато Kуртија и осведочене убице и силоватеље браћу Мазреку пустили из затвора, 1800 њих. Да ли то раде патриоте и сме ли се таквим људима веровати? На државни празник Сретење, пушком иду на председника своје државе, руше, најављују нереде... ДСС, Двери, Заветници подржали су ту срамоту. Kажу да не треба да разговарамо ни са странцима нити са привременим институцијама на Kосову и Метохији. Kада бисмо их послушали, изгубили бисмо инвестиције, фабрике, од државе бисмо направили пустош. Зато је Вучић као одговоран човек, државник наставио разговоре, и ништа није потписао, нигде параф није ставио.  Наш председник зна да људе морамо задржати овде, у својој земљи. Подсетићу вас да смо 2012. године имали БДП 32 милијарде долара, а данас - 68 милијарде долара. Захваљујући томе, наша војска је најјача у региону, и на 61. месту у свету. Просечна зарада у децембру 2022. године је била 720 еура, а децембра ове године ће бити 820 еура. За све наведено нам је потребан мир. И мудрост. То је оно што наш председник има. Цитираћу његове речи: “Нећу да признам Kосово, никад нећу прихватити независност Kосова, нисам за Kосово у УН и никад нећу учинити ништа у њихову корист”. То је једина истина. Опозицији је циљ да се ослаби Александар Вучић и Српска напредна странка. Служе се лажима, не бирају средства. Иза нас стоје резултати рада, свакоме можемо да погледамо у очи. И зато хајде сви заједно да се боримо за Србију! За наш народ који никад није издао! За будућност наших поколења, отворио је данашњи скуп др Лакетић.

Након тога је презентовао све оно што је урађено у граду.

У току су унутрашњи радови на Здравственом центру, након чега следи набавка и куповина опреме. Пијаца се завршава марта месеца, а Индустријска зона чека инвеститоре са најбољим понудама. 

- Реконструисане су средње школе, основне, а само за адаптацију истурених одељења по селима утрошено је 25 милиона, казао је Лакетић.

Претходне године, формирана је Топличка академија а локална самоуправа добила је подршку министарке др Јелене Беговић да се код Астрономске опсерваторије на Видојевици изгради истраживачки центар попут онога у Петници.

- Реконструисане су предшколске установе, изграђене нове, а у току су радови на изградњи још једног објекта близу пијаце. Обновљени су и Дом културе, Музеј, Архив, отворене Спомен собе Драинцу и Гвозденом пуку. У присуству највишег државног врха, отворен је Спомен - парк Гвозденом пуку, истакао је др Лакетић.

Дом старих је комплетно реконструисан, а близу њега гради се и нови парк, за који је издвојено близу 40 милиона динара.

Лидл је дошао у Прокупље, а у наредном периоду очекује се почетак радова на изградњи тржног центра, те ће тако Прокупчани, у свом граду, поред хране, пазарити и квалитетну одећу и обућу.

- Свесни смо да без инфраструктуре нема ничега, те је тако за асфалтирање улица и путева утрошено преко 580 милиона динара. Само прошле године, 29 улица је по први пут добило асфалт. За реконструкцију водоводне и канализационе мреже, утрошено је око 125 милиона, а у наредном периоду почињемо са реализацијом једног капиталног пројекта у износу од 20 милиона евра. Реч је о водоводној мрежи за 47 улица и канализацији, као и о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода, најавио је на скупу у Дому културе др Дарко Лакетић. 

Реконструисано је шеталиште, Тврђава... Изграђена је летња позорница, а у току су и радови на трим - стази.  

- За дечија игралишта, утрошено је 35 милиона. Деца и млади су наша будућност, те су тако издвајања за ученике и студенте велика, додао је он.

- Настављамо да радимо као и до сада, наши резултати рада су видљиви. У плану су велики пројекти које морамо да реализујемо, а све у корист града и наших суграђана, посебно најмлађих, који треба да остану у свом Прокупљу, закључио је Дарко Лакетић.