Вести

Градоначелник Прокупља организовао пријем за најбоље студенте

Градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, данас је у свом кабинету организовао пријем за најбоље студенте које је локална самоуправа новчано наградила средствима у износу од 33.000 динара.

–Задовољство ми је што имам прилику да угостим најбоље студенте нашег града и да са њима разговарам о будућим плановима и напредовању у њиховој каријери. Желим да истакнем један импозантан податак, а то је да преко 70 студената из нашег града остварује најважнији услов за награђивање, а то је просек изнад 9. Град Прокупље се поноси и онима који су данас овде, као и онима који нису присутни, јер су сви вредно радили и постигли најбоље резултате у свом школовању, казао је градоначелник Аранђеловић.

Према његовим речима, студенти чије се студирање финансира из републичког буџета и који су успех остварили на универзитетима у Нишу, Београду и другим градовима, увек ће имати подршку Града Прокупља.

Најбоље студенте Град Прокупље новчано награђује сваке године, али ове године по први пут организован је разговор са студентима и градоначелником о њиховим даљим плановима, стручном усавршавању и запошљавању.

–Оно што ће Град Прокупље и даље наставити да спроводи, то су издвајања за награђивање најбољих ученика и студената. Овом приликом их позивам да нам се по завршетку студија обрате, да затраже помоћ локалне самоуправе која ће им пружити могућност да у органима Управе и јавном сектору обаве стручну праксу, стекну прва радна искуства, али и да остану у свом граду, добију запослење и својим знањем помогну његов развој. Нашем граду потребни су стручни људи, да га воде ка напретку, просперитету и бољој будућности, истакао је Аранђеловић.

Он додаје да се осим издвајања за награде студентима, из градског буџета издвајају средства и за финансирање студирања у Руској Федерацији и овом приликом још једном изразио захвалност Влади Руске Федерације на оваквој сарадњи и могућности школовања младих из Србије.

Како истиче градоначелник Прокупља, у наредној години Град Прокупље ће више средстава издвајати за ту намену, како би што више младих имало могућност да студира у овој пријатељској земљи.

 

 

 

Извор: prokuplje.org