Вести

Омладинци Српске напредне странке поделили гардеробу социјално угроженом становништву

Активисти Српске напредне странке се увек труде да помогну својим суграђанима и да им покажу да су уз њих. Ове недеље мештане Прокупачког села Житни Поток посетили су омладинци и обрадовали их пригодним поклонима којима се наши домаћини радују. 

Приоритет је било социјално угрожено становништво. Подељена је гардероба најугроженијим мештанима. Гардероба је прикупљена претходних дана тако што су млади напредњаци донирали све оне лепе ствари које су прерасли или које из неког разлога не могу да носе, а које би значиле некоме. 

"Двадесетак младих људи донело је гардеробу која је очувана и која ће сигурно значити овим људима. Поред гардеробе, прикупили смо и играчке, како бисмо обрадовали и најмлађе", рекао је Марко Симић, председник Савета омладине Градског одбора Српске напредне странке у Прокупљу.

Додао је да ће овакве акције бити настављене јер је штета да се неке ствари које прерастемо бацају.

"Постоје породице са више деце, а малишани брзо расту. Зашто да родитељи стално купују, ако већ имамо нешто што може да им користи и што је очувано. Ту смо да се помажемо. Надам се да ће ово значити свим грађанима, а посебно деци, која су добила највише", истакао је Марко Симић.

Прокупачки напредњаци су увек ту да саслушају сугестије и упознају се са проблемима са којима се сусрећу становници нашег града и околних села и труде се да им изађу у сусрет у складу са својим могућностима.