Вести

Миљковић: Отварање канцеларије РРА би допринело већем броју пројеката

На састанку начелника Топличког округа Златана Миљковића и представника Града Прокупља, заменика градоначелника и већника Дејана Тонића и председника Скупштине Града Дејана Лазића са представницима Регионалне развојне агенције Југ разговарало се о изналажењу начина како дијаспори која је заинтересована за улагање у Топлицу представити и дефинисати потенцијале нашег краја.

"Град Прокупље препознаје овај потенцијал, па заинтересованим странама нуди могућност инвестиционих улагања и у сектор прераде воћа, јер овакве инвестиције виде као подстицај топличким пољопривредницима да наставе да се баве воћарством и утичу на младе да остану на селу и живе од свог рада", рекао је начелник Топличког округа Златан Миљковић.

Он је истакао да инвеститори имају могућност да изаберу између већег броја расположивих локација на овом подручју које су комунално опремљене и саобраћајно добро повезане, а инвеститори могу да рачунају на подршку ефикасне локалне самоуправе која нуди могућност уступања грађевинског земљишта под најповољнијим условима у складу са законским прописима, као и низ других олакшица.

"Постоји могућности отварања канцеларије РРА Југ у Прокупљу, која би се бавила пословима регионалног развоја за територију Топличког управног округа. Отварање те канцеларије би допринело већем броју пројеката финансираних од стране европских фондова, бољем промовисању инвестиционих потенцијала Топличког округа, али и свим осталим активностима које могу допринети убрзаном развоју овог краја", закључио је Миљковић.

 

 

 

Извор: prokuplje.org.rs