Вести

САОПШТЕЊЕ

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље поздравља одлуку локалне самоуправе да повећа издвајања за пољопривреду, обзиром да је топлички крај махом пољопривредни.

Посебно је значајно то што је акценат стављен на младе пољопривредне произвођаче, који се на овај начин, и захваљујући разним субвенцијама, опредељују да остану и живе у свом родном селу.

Млади пољопривредници, по изузетно повољним условима, сада могу да конкуришу за доделу подстицајних средстава за унапређење и развој пољопривреде. Средства додељују Министарство пољопривреде Републике Србије и Град Прокупље, а постоји и могућност конкурисања за средства из ИПАРД програма.

Пољопривредни произвођачи могу да се информишу о програмима подршке и субвенцијама у Одељењу за пољопривреду Града Прокупља и Пољопривредно стручној служби.

Подршка пољопривредницима је још један од разлога да Градски одбор Српске напредне странке Прокупље пружи пуну подршку локалној самоуправи, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу да још више издвајају за Прокупље, а све у циљу бољег живота наших суграђана.