Вести

САОПШТЕЊЕ

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље поздравља труд и залагање локалне самоуправе да се што пре почне са реализацијом пројекта изградње ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина.

Уговори о зајму у вредности од 100 милиона евра и помоћи од 40,6 милиона евра за изградњу ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина су потписани, а почетак радова на деоници Ниш-Драч очекује се врло брзо.

Ауто-пут ће највећим делом пролазити кроз Топлицу, што нашем крају пружа велику развојну шансу за привлачење домаћих и страних инвеститора.

У Прокупљу су превиђене две петље, од којих ће једна бити на месту где ће се градити Индустријска зона, што ће топличким привредницима донети многе транспортне погодности.

Заобилазница ће значити многима, а пре свега грађанима Прокупља јер ће аутомобили у транзиту бити измештени из града, а с друге стране, ауто-пут ће пружити широке могућности за покретање привреде, отварање нових фабрика, што значи и запошљавање великог броја нових радника.

Зато Градски одбор Српске напредне странке Прокупље даје пуну подршку локалној самоуправи, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу, да наставе планирана улагања у Прокупље, и уопште у топлички крај, а све у циљу бољег живота Топличана.