Вести

Омладина Српске напредне странке у Прокупљу поделила гардеробу најугроженијим житељима Бериља

Омладинци Српске напредне странке у Прокупљу поделили су данас, у сарадњи са Црвеним крстом, гардеробу најугроженијим житељима прокупчаког села Бериље. Гардероба је прикупљена претходних дана тако што су млади напредњаци донирали све оне лепе ствари које су прерасли или које из неког разлога не могу да носе, а које би значиле некоме. 

-Тридесетак омладинаца донело је гардеробу која добро изгледа, све је очувано, лепо. Поред гардеробе, прикупили смо и играчке, како бисмо обрадовали децу, рекао је Марко Симић, председник Савета омладине Градског одбора Српске напредне странке у Прокупљу.

Он је додао да ће овакве акције бити настављене јер је штета да се неке ствари које прерастемо бацају, а скроз су очуване, као нове.

-Постоје породице са више деце, а малишани брзо расту. Зашто да родитељи стално купују, ако већ имамо нешто што може да им користи и што је очувано. Тако сам и ја, што брату буде мало или неком рођаку, комшијином сину, дају мени. Ту смо да се помажемо. Надам се да ће ово значити старијим грађанима, а посебно деци, која су добила највише, истакао је Марко Симић.