Вести

ГО СНС Прокупље пружа пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље најоштрије је осудио дивљачки чин упада демонстраната Савеза за Србију у просторије Радио телевизије Србије, уништавање имовине свих грађана у згради РТС-а, вербалне претње и физичке насртаје на уреднике Дневника, данашње нападе и повређивање полицијаца. Овим срамним чином, Ђилас, Обрадовић, Јеремић, Лутовац показали су право лице. Тим поводом, у просторијама Српске напредне странке у Прокупљу, на челу са председником ГО и народним послаником доц. др Дарком Лакетићем, окупио се велики број чланова, младих, старијих, жена, мушкараца како би сви заједно пружили подршку председнику Србије Александру Вучићу и поручили му да у свако доба дана или ноћи може да рачуна на њих. 

-Свако има права да на миран, демократски начин искаже своје незадовољство. Ово што се десило синоћ и што се дешава данас једнако је пучу. Нападнути су новинари, и то углавном жене. Повређени су полицајци, који су само радили свој посао и који, иако нападнути, скоро да се нису ни бранили, него су само смиривали оне који су ломили, поливали водом, ударали. Ако буде требало, народ ће реаговати, одбраниће државу. Спремни смо да сваког тренутка кренемо за Београд, поручио Лакетић. Он је искористио прилику да се осврне на данашњи, за Србију веома тужан дан.

-Овим људима ништа није свето. Данас се навршава 15 година од великог насиља на Косову. Уместо да ћутимо и упалимо свеће у знак сећања на погром над Србима на Косову, данас се руши, прети, физички напада, казао је доц. др Дарко Лакетић.