САОПШТЕЊЕ

Градски одбор Српске напредне странке Прокупље поздравља извештај Канцеларије за управљање јавним улагањима о одобрењу пројекта санације зграде Гимназије.

Док су поједини представници опозиције на локалу ширили пропаганду да ова школа никада неће бити реконструисана, представници власти, на челу са Српском напредном странком, уложили су максималан напор да овај пројекат буде прихваћен, као што ће уложити напор да се он што пре реализује.

Процењена вредност пројекта је нешто преко 310 милиона динара са ПДВ-ом, а радови обухватају енергетску ефикасност (уређење фасаде, крова, замена столарије, унутрашње уређење), електроинсталацију (електромрежа), хидротехничку инсталацију (водоводна и канализациона мрежа), уградњу лифта за инвалиде, спољно уређење (партер и спортски терени.

Наредних дана биће потписан уговор са Канцеларијом за управљење јавним улагањима, као и усаглашавање конкурсне документације. Након тога, расписује се тендер, бира најповољнији извођач и почиње са радовима.

Поред санације зграде Гимназије, захваљујући труду и раду локалне самоуправе, али и председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије, у наредном периоду биће реализовани и многи други велики пројекти, који су веома важни за грађане Прокупља.

Због тога Градски одбор Српске напредне странке Прокупље даје пуну подршку председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије да наставе планирана улагања у Прокупље и топлички крај, а све у циљу бољег живота наших Топличана.